După unele versiuni X este desemnată pe 28 mai 585 î. Hr., atunci cînd a avut loc lupta dintre mezi şi lidieni, întreruptă de o eclipsă de soare, constatată de un astronom grec. Conform altei surse, X este desemnată pe 6 septembrie 775 î. Hr. în analele astronomice chinezeşti. Numiţi, cu maximă precizie, ce este X.
Grecii numeau X „Pyanopsion”. X îşi găseşte reflectare în „Les Très Riches Heures du duc de Berry”, imagini ce le aveţi în faţa Dtră, fiind a treia de la sfîrşit. X începe cu multă muzică mondială, continuă cu multă ştiinţă şi fructe speciale din rai şi sfîrşeşte cu o sărbătoare dublă, nedelimitată clar. De X sînt indispensabil legate al 7-lea şi al 8-lea din cele 12. Scrieţi ce este X.
Un nume al LUI este prezentat în Zodiacul Nekros, care are zece semne zodiacale ce poartă nume din mitologie, fiind al treilea în această listă. Se spune că zeul Odin organiza în fiecare an o mare vînătoare pentru ceilalţi zei, precum şi pentru bravii lucrători trecuţi dincolo. Copiii îşi puneau ghetuţele pline cu bunătăţi lîngă sobe cu scopul de a ospăta pe un EL pe nume Sleipnir. Odin le mulţumea pentru mîncare şi înlocuia mîncarea cu daruri şi dulciuri. O adolescentă de 14 ani din jud. Timiş, s-a spînzurat, făcînd o obsesie pentru ceea ce citise ea in „Harry Potter”, crezănd că un EL va veni să o salveze, dacă se sinucide. Coreenii pretind că primul lor rege s-a născut dintr-un misterios ou roşu care a fost adus de un EL. Scrieţi cine sau ce este EL.
X este un simbol antic, definit printr-un cuvînt de origine latină. A fost folosit de-a lungul istoriei pentru a înfăţişa multe lucruri, dar de cele mai multe ori el simbolizează unitatea primordială, ciclul nesfârşit al timpului şi al universului. X a fost foarte important în simbolismul religios şi mitologic şi a fost folosit frecvent şi în ilustraţii alchimice. În secolul al XIX-lea a fost interpretat după unii psihologi cum ar fi Carl Gustav Jung, ca având o anumită influenţă asupra psihicului uman. De multe ori, X poate fi şi o metaforă a autoreflexiei, a meditaţiei şi autoanalizei. În religia hindusă, un X este foarte apropiat de ţestoasa gigantică, care îi susţine pe cei patru elefanţi, care la rândul lor suportă lumea. Numiţi X şi acţiunea neobişnuită ce o face.
Raspuns: Un şarpe, un dragon, ce îşi mănîncă coada.
Banc:Dumnezeu coboară pe pămînt să-şi aleagă poporul. Se duce la ţigani: - Vreţi să fiţi poporul ales? - Vrem, moşule. - Dar trebuie să vă dau o poruncă... - Dă-ne-o, moşule. - Să nu mai furaţi. - Mersi, moşule, nu ne interesează. Se duce la italieni: - Vreţi sa fiţi poporul ales? - Vrem. - Dar trebuie sa vă dau o poruncă... - Dă-ne-o. - Să o lasaţi mai moale cu femeile. - A, nu, mulţumim, nu ne mai interesează. Se duce la evrei: - Vreţi sa fiţi poporul ales? - Da. - Dar trebuie să vă dau o poruncă... - Cît costă? - ?!?!. Păi nu costă nimic.... Continuaţi răspunsul dat de evrei în modul lor specific şi de neuitat.
Atenţie şirul: Al 8-lea X – Ţarul Rusiei – 189,62; Al 9-lea X – Regina Marii Britanii – 186; Al 10-lea X – Karl I – 137,27; Al 11-lea X – Napoleon – 136,75; Al 12-lea X – Ludovic al XVI-lea şi Maria Antoaneta – 44,6;
Întrebare: Scrieţi ce este X şi ce înseamnă cifrele alăturate, dacă se ştie că valoarea lui X se determină în funcţie de 4 parametri, numiţi în engleză „cei patru C”.
Traian Ciuculescu, evidenţiază 2 posibile etimologii ale X-ului: unul ţine de regăsirea acestui cuvînt în vocabularul albanez, avînd însă o familie lingvistică slabă, ceea ce demonstrează uzuanţa mai redusă a acestui cuvînt comparativ cu zonele din nordul Dunării. Potrivit altei versiuni, etimologia acestui cuvînt ţine de limba romană, şi îşi are originea în expresia „arundo fluvialls”. În limba română există o bogată serie sinonimică a acestui cuvînt romînesc: caval, durloi, ţipă etc. În 1974, formaţia de etno-rock „Phoenix” lansează un album de succes cu denumirea „Mugur de…X”. Scrie-ţi cuvîntul substituit prin X.